Dit is natuurlijk afhankelijk van het ras. Gemiddeld moet je voor een trimbeurt 2 uurtjes rekenen. Maar natuurlijk bestaan er ook uitzonderingen op deze regel. Bijvoorbeeld een zeer grote hond (zoals een Newfoundlander) duurt al gauw wat langer. Ook hangt het er vanaf of de hond zich makkelijk laat behandelen, of er veel knopen zijn, …

Kleine hond : 40 euro per uur.

Grote hond : 45 euro per uur.

Prijs vanaf: 30 euro

Prijs kat korthaar vanaf: 35 euro

Prijs kat langhaar vanaf: 47,50 euro

Dat kan zeker. Voor sommige honden is dit zelfs een voordeel, voor andere dan weer een nadeel. Vaak gaat een trimbeurt wel makkelijker wanneer het baasje er niet bij is.

Belangrijk is dat puppy’s eigenlijk zo snel mogelijk naar het trimsalon komen. De eerste keren doen we het rustig aan en kammen we ze, laten we ze gewend worden aan alle geluiden (droger en tondeuse), zetten we ze eens in bad, …. Zo went een puppy aan het trimsalon en een trimbeurt. De trimmer werkt het makkelijkst als de hond alle handelingen perfect laat uitvoeren.

De vacht van je hond extra kort zetten in de zomer is geen goed idee. De vacht dient immers als isolatie tegen koude maar ook tegen warmte. Je zou dus de bescherming tegen warmte weghalen als je kort scheert en dat is geen goed idee. Het beste is dus dat je hond gewoon het hele jaar door dezelfde vachtverzorging krijgt.

Dit hangt af van de vachtstructuur. Gemiddeld moet een hond 2 tot 4 keer per jaar komen. Poedels en spaniëls moeten 4 tot 8 keer per jaar komen.

Ook kortharige honden hebben een ruiperiode (denk maar aan labrador, rottweiler, beagle,…) en dan kan het helpen deze honden eens goed uit te kammen en te wassen. Vaak is het haarverlies dan al veel minder. We kunnen eventueel ook een voedingssupplement geven om de vacht weer zijn mooie glans en gezondheid terug te geven.

Alleen nagels knippen is zeker mogelijk. Je maakt gewoon een afspraak en komt langs om de nagels te laten knippen. Dit kost 15 euro.

Plukken van een hond doet geen pijn! Plukken is verwijderen van dood haar dat nog in de vacht aanwezig is (bij ruwharige honden) maar dat niet vanzelf los komt. We kunnen honden enkel plukken als ze pluk klaar zijn, dan komt het haar vanzelf los.

Een trimbeurt verloopt het makkelijkst als een hond recht staat op tafel (normale houding om alles vlot te kunnen knippen). Indien nodig kan onze dierenarts een lichte verdoving toedienen, dit nooit zonder overleg met de eigenaar.