Ons team

Er zijn 4 trimsters bij trimsalon Herckenrode. Alle 4 hebben zij een opleiding dierenartsassistentie gevolgd aan de hogeschool. Daarna hebben onze trimsters nog een trimopleiding gevolgd. De opleiding dierenartsassistentie zorgt ervoor dat onze trimster problemen aan oren, tanden, vacht, …. snel opmerken en u zelfs een afspraak kunnen geven bij één van onze dierenartsen. Indien nodig kunnen wij uw dier kalmeren, uiteraard enkel na overleg en met uw toestemming.

Indrah

Dierenartsassistente en trimster

lisa

Dierenartsassistente en trimster

Sofie

Dierenartsassistente en trimster

Wat doen we

WELKE DIEREN

Bij trimsalon Herckenrode zijn alle dieren welkom! Alle hondenrassen, groot of klein, kruisingen of rashonden, maar ook katten, konijnen en cavia’s.

BEHANDELINGEN

Wassen en drogen

In ons elektrisch verstelbaar bad wassen wij uw dier met een aangepaste shampoo. Een shampoo voor hond of kat, puppyshampoo, jeuk of een ernstig huidprobleem. Wij kiezen voor uw dier de gepaste shampoo uit. Na het wassen wordt uw dier gedroogd. Eerst met de handdoek, daarna met onze waterblazer. De waterblazer maakt veel lawaai. Zorg er dus voor dat puppy’s vroeg genoeg kennis leren maken met onze waterblazer.

Knippen

Uw hondje helemaal mooi opknippen met de schaar, voetjes bijknippen of lange haren bijwerken. de vacht kan worden uitgedund met een speciale schaar (efileerschaar). Rassen die vaak worden geknipt zijn de Maltezer, Yorkshire Terriër, Poedel, Shih Tzu, Lhasa Apso, …

Scheren

Met het scheerapparaat brengen we uw hond in een kort model. Bij de meeste honden zorgt scheren voor een verandering van de vacht. Honden die vaak geschoren worden zijn Poedels (geen vachtverandering), Bouvier, Shih Tzu, Maltezer, Yorkshire Terriër, ….

Plukken

Deze techniek gebruiken we vooral bij ruwharige honden (Terriërgroep) maar ook bij honden zoals de Cocker Spaniël en Bouvier (correcte manier van trimmen) en Schnauzers. Plukken doet geen pijn op voorwaarde dat de hond plukrijp is. Dit wil zeggen dat de haren met een kort rukje gemakkelijk los laten. Weet u niet goed wanneer uw hond plukrijp is, laat een trimmer dit dan beoordelen. Meestal worden plukhonden 2 tot 4x per jaar geplukt. We gaan hierbij de dode vacht met de hand verwijderen.

Ontwollen

Deze techniek is het verwijderen van dode ondervacht bij honden met een dubbele vacht. Deze zijn bijvoorbeeld de Golden Retriever, Berner Sennenhond, Chihuahua, Newfoundlander, Duitse Herder, … Ook katten en konijnen gaan we ontwollen.

Divers

Nagels knippen, oren en ogen proper maken, anaalklieren ledigen.